От “лично развитие” към “личностно развитие”

Развитието на нещо или някого е последователност от промени.
Когато говорим за развитие на конкретен човек, на това, което той е постигнал до определен момент от времето, правилния термин е “личностно развитие”.

Фразата “лично развитие” също се среща, но по-рядко. Когато писах текстовете на курса за лично развитие и успех, аз избрах фразата “лично развитие” защото исках да подчертая, че развитието на един човек зависи в много по-голяма степен от неговите лични навици, избори и действия, отколкото от книги или учебни материали за личностно развитие, до които той има достъп.

Този избор беше подкрепен и от мнението на един специалист по SEO (search engine optimisation), който твърдеше, че вместо най-разпространените фрази и думи е добре в текстовете, които пишем, да използваме по-рядко срещани, но по-специфични термини и фрази.

Промяната

Имах съмнение, че избраната фраза “лично развитие” не е по-добрата и затова днес направих проучване на значението на следните термини:

  • личност
  • личностен
  • личен/лично
  • “личностно развитие”
  • “лично развитие”

Сега ще пропусна анализа на значението на различните думи и само ще обявя взетото по този въпрос…

Решение

Терминът “личностно развитие” е по-удачен от “лично развитие” за употреба в текстовете на курса. Съответно – където е удачно, фразата “лично развитие” да бъде заменена с “личностно развитие”.

Пролетно намаление

През последните няколко седмици интернет страницата на курса за лично развитие и успех беше преместена на нов адрес. Бяха изпробвани няколко варианта за нейното оформление и бяха добавени няколко нови публикации с цел изясняване на съдържанието.

Хората с регистрация от стария адрес (in-pc.org/k2) ще могат да влизат в сайта и от новия му адрес (in-pc.org/liraus, liraus.com) със същите парола и потребителско име или имейл. Ако сте забравили паролата, опитайте задаване на нова парола през бутона “Forgot your password” или ми пишете.

Учебните материали на курса за лично развитие и успех вече са достъпни по три начина:

  • За регистрирани потребители на сайта liraus.com, след влизане, в менюто се появяват папки с публикациите на 1 част и на 2 част на курса.
  • Любителите на месинджър могат да поръчат поредици от писма с връзки към уроците от курса или само към видеозапитите от тях.
  • Който вярва повече на общуването, ще има достъп до материалите на курса през тайна фейсбук група. Следващото групово обучение е планирано за 1 – 25 Април, 2019.

През пролетта растенията започват да се развиват отново и цялата природа се оживява. През месец Март времето е непостоянно и има няколко празника. Затова реших да направя пролетно намаление на цените за изучаване на този курс, което ще бъде от 1 Март до 15 Март.

Разгледайте страницата на курса (за лично развитие и успех)

liarus.com

Най-съществения продукт, предлаган от Института за хората и промените е курса за Лично развитие и успех на хората. Неговият сайт е част от фирмения сайт (in-pc.org).

Днес, 5.2.2019, този сайт беше преместен на нов адрес (in-pc.org/liraus), като той вече е достъпен и през собствен домейн:

www.liraus.com

Нова фейсбук група

5-те стъпки в действие

Почти се изненадах от факта, че когато изпробвам техники, които обяснявам в курса за лично развитие и успех, тогава се оказва, че те работят. Получава се очаквания резултат. Например, днес прегледах какви публикации съм правил наскоро по моите страници и профили (2), подредих тази информация (като вид, дата и име) в таблица (4), погледнах я (1) и веднага съобразих (3), къде какви нови публикации трябва да направя. Реших (4) да започна с тази “Новина”. И сега я пиша (5).
Ако сте гледали уебинара “Как да се развиваме по-успешно, като следваме само 5 стъпки?” може би се досещате, че скобите посочват номера на съответната стъпка.

Нова фейсбук група

Днес направих една фейсбук група: https://facebook.com/groups/lruspeh , в която лицата, които по една или друга причина вече имат достъп до материалите на курса за Лично развитие и успех, като членове на групата ще имат и “групови възможности” за изучаване на материалите и за среща с мненията на другите участници.

Надявам се, че чрез участе в групата ще бъде по-голяма вероятността за практичестко усвояване и прилагане на съдържанието на курса, в полза на студентите.

Старата фейсбук група

В началото на 2017 г. създадох една фейсбук група, която първоначално се казваше “Постоянна ПРОМЯНА”, а сега носи името “Съвет по промени”. Целта беше участниците в групата да могат да получават безплатно помощ на тема “Как да правят промени”, като така да се провокира техния интерес към прилагане на платените продукти, предлагани от Института за хората и промените.

Днес считам, че тази концепция вече не е актуална и съответно – групата “Съвет по промени” е време да бъде изтрита или поне – архивирана. (В архивираните групи няма възможност за нови постове).

Нова година, ново начало

Желая новата, 2019 година, да е успешна и честита за всички хора.

За съжаление, желанията и мечтите рядко се сбъдват случайно. Обикновено е много по-полезно, ако човекът направи нещо за тях.

След публикуването на 24-те урока на курса за Лично развитие и успех, сега е подходящо време за неговото разгласяване.

Вижте последната публикация в блога Светът се променя непрекъснато, ние също: Какво направих през 2018 година?

Разгледайте и харесайте новата Фейсбук страница на автора на тези материали, Румен Кръстев

Лично развитие и успех

През последните два месеца учебните материали на курса “Как да живеем добре?” бяха преработени до по-голям брой но по-кратки учебни единици, като заглавието беше променено на “Лично развитие и успех”. Днес приключи публикуването на последния урок от този курс, на неговия сайт.

През следващите две седмици са планирани “Допълнителни мероприятия” за по-успешно разпространение на курса.   

Регистрацията за курса тече

През ноември 2018 г. стартира второто издание на една последователност от учебни материали (онлайн курс на обучение). Заглавието е Лично развитие и успех. 

Учебните материали от първото издание на курса вече са изтеглени от електронния магазин и днес там са качени предложенията за платената част от курса (за ЛРУ, 2 част).

Първата част от този курс ще бъде достъпна безплатно, след регистрация на неговата интернет страница. Началото на курса е 21.11.2018.

Сега събитието се разгласява и има желаещи да преминат поне първата част на курса. “Качете се на влака” сега. Вижте…

Страницата на курса

Лично развитие и успех

През лятото на 2018 г. тук беше предложен един курс за подготовка, озаглавен “Как да живеем добре?“. Той вече е в миналото, но предложението за него може да разгледате тук. Подготвените учебни материали за него, засега  са достъпни през магазина, като част от тях са достъпни безплатно.

Скоро ще започне второто издание на курса, който вече се казва “Лично развитие и успех” и е достъпен през негова страница: in-pc.org/k2.

Вижте страницата на второто издание на курса за подготовка, за

Лично развитие и успех

Ново начало

Аз мога да се похваля, че се старая да живея пълноценно. Това означава, че обръщам достатъчно внимание на всички онези неща, които смятам за важни.

Едно от тях е работата ми. Когато правя нещо, фокусирам се достатъчно върху него, за да стане така, както считам за добре. Друго нещо, за което мога да се похваля е, че отделих време за почивка. Ходих със съпругата си на море.

А сега животът продължава и с това идват и следващите задачи с които се захващам. За разлика от предишните, които бяха насочени към курс за личностно развитие, сега искам да се фокусирам върху няколко технически задачи. Резултата от тях ще е нещо по-материално. Техническите новости ме вълнуват много повече отколкото преподаването на правила за личностно развитие.

Реших да отбележа факта, че имам технически познания и интереси с една статия. Тя е на тема сила на триене. Например, такава сила има между гумите на автомобила и асфалта.

Тази статия е последна в моя блог и я кръстих “Ново начало”.

Към блога

На 1 година

На 27 Юли 2018 г. се натрупват 365 дни от юридическата регистрация на Института за хората и промените. По този повод реших да направя уебинар, който ще бъде излъчен на 28 Юли, събота от 10 часа.  Ще разкажа накратко за подготовката по създаването на организацията, направеното през първата година и за предлаганите продукти. Вероятно ще има няколко идеи за следващата година.

Събитието може да бъде интересно за тези хора, които вярват, че могат не само да учат нови неща, но и да предприемат действия за да направят живота си по-хубав.

Този уебинар, както и повечето следващи, ще бъдат достъпни през този сайт:

Уебинари на ИНХОП

Събитието се резгласява основно чрез Фейсбук:

Фейсбук страница на събитието

Аз, когато реша  да правя нещо или да участвам в някакво мероприятие, си следя времето и рядко пропускам или закъснявам. Повечето хора обаче, не правят така.

За получаване на подсещане по Месинджър, регистрирайте се тук.

Ако пропуснете събитието, то ще бъде достъпно на запис.