Поверителност

Политика за защита на личните данни


Кои сме ние

„Институт за хората и промените” ЕООД (ИНХОП) e администратор на лични данни и е вписан в регистъра на Комисията за защита на личните данни в Република България с идентификационен номер 431920.

Неговата дейност се осъществява през интернет на адреси https://инхоп.бг, https://in-pc.org/  и вътрешни страници.

Какви лични данни събираме и защо

Коментари

Когато посетителите коментират публикации на сайта, ние събираме данните посочени във формата, но само името остава видимо, като автор на коментара.

Форми за контакт

При направено запитване чрез формата на контакт, името и имейла са задължителни, но се използват само при отговор.

Форма за “Абонамент за новини”

Предоставеният имейл ще бъде използван за съобщаване на новини за нови продукти или предстоящи събития, организирани и предлагани посредством сайта. Всяко писмо предоставя възможност за отписване.

Форми за поръчка (записване, opt-in)

На сайта има формуляри събиращи данни необходими за поръчване и доставка на безплатен или платен продукт, за записване за организирано мероприятие (уебинар, курс). Тези данни се използват за доставката на поръчания продукт или за съгласуване на провежданото мероприятие. Тези форми съдържат ясно видима отметка за съгласие с необходимостта от получаване на новини.

Формуляр за предварително проучване

При извършване на единични или периодични консултантски услуги се борави с информация на клиента и затова на сайта има “Формуляр за първоначално проучване”, който позволява въвеждането на по-голям обем лична информация. Тя ще бъде запазена в тайна (няма да бъде споделяна с никого) и се използва за подготовка на консултацията или за мотивиране на отказ.

Бисквитки

Когато оставяте коментар има отметка за записване на вашите данни (име, имейл и уебсайт ) в бисквитка.  Това е за ваше удобство, като така не се налага да въвеждате тези данни отново при бъдещ коментар. Тези Бисквитки са валидни за 1 година, освен ако бъдат изтрити ръчно, преди това.

Ако имате регистриран профил в сайта, той ползва временна бисквитка, която му съобщава, дали вашият браузър е настроен да приема бисквитки. Тази бисквитка не съдържа лични данни и изчезва при затваряне на браузъра.

Когато влизате в сайта (Log In), тогава се използват няколко бисквитки, помнещи вашите данни за влизане и за направени от вас избори.  Бисквитките свързани с данни за влизане се пазят 2 дни, а другите – 1 година. Ако изберете “Keep me signed in” (Запомни ме), този избор ще се помни 2 седмици или до излизане.

Вградено съдържание от други сайтове

Страници и публикации от този сайт може да имат вградено съдържание от други сайтове, например YouTube.

Тези сайтове може да събират данни за вас по специфичния за тях начин.

Аналитични данни

Този сайт може да съдържа страници с вградени аналитични възможности, т.е. такива, следящи броя на кликвания върху определени връзки.

Колко време пазим вашите данни

Ако оставите коментар, това е за неопределено време.

Ако сте се регистрирали на нашия сайт, потребителския профил съдържа въведена от вас информация. Всички потребители могат да виждат, редактират и изтриват данните от техния потребителски профил, с изключение на потребителското име (не може да се променя).  Администраторите на сайта също могат да виждат и редактират тези данни. Профилът може да бъде изтрит.

Какви права имате, свързани с вашите данни

Ако имате профил на този сайт или сте оставили коментар, вие може да поръчате и получите файл с данните, които имаме за вас, които сте оставили на сайта.

Може да поискате изтриване на тези данни или част от тях, чрез съобщение от вашия регистриран имейл до office@in-pc.org.

Има данни, например – за извършени продажби, които няма да бъдат изтрити, защото сме задължени да ги пазим по административни и юридически причини.

Предоставяне на данни на трети страни

Една част от описаните по-горе формуляри функционират с помощта на Formidable (компания подържаща едноименно разшитерие към WordPress), а друга част се поддържат от MailerLite (компания поддържаща ресурси за имейл маркетинг).

Страниците на ИНХОП улесняват контактите с потребителите с помощта на Фейсбук Месинджър, като това става чрез компанията ManyChat.

Лични данни се съхраняват на сървъри на споменатите конпании или на сървъра на хостинг компанията (NS1) но са изцяло под контрола на ИНХОП.

Ние не продаваме на трети страни събрани лични данни. Ние може да предоставим част от събраните данни на трети лица, само когато това е необходимо за изпълнение договора за продажба от разстояние.

Как защитаваме вашите данни

За защита срещу предполагаемо изтичане на лични данни, ИНХОП осигурява кодирана връзка (https протокол) между сайта и потребителя. (Това се означава от браузъра със затворен катинар и означение “Има защита” или “Защитена връзка”  или по друг, подобен начин)

Електронни разплащания

Електронните разплащания между потребителя и ИНХОП се извършват с помощта на реномирани партньори (EasyPay, еPay.bg и PayPal.com).

Клиентите правят поръчка при нас, но плащат чрез сайта (или касите) на партньора.

Последно обновяване: 17.12.2018

Румен Кръстев, управител