Обучение през интернет

Фокусирай се върху важното
Концентрацията на вниманието има значение за всяка стъпка.

Ние сме хора. Живеем така, както можем или – както се случи. Социалната среда има значение, но нашите желания, цели и действия също имат значение. За това – какво правим и как се чувстваме. Например аз искам да съм доволен от живота си. Да знам какво, кога и как да правя, заради моите цели и желания. Искам да съм уверен, активен и успяващ. Искам всеки ден да съм доволен от средния резултат от всичко, което съм направил. Не съм безгрешен, но се уча от грешките си и се радвам на постиженията си. Дори и да са малки. Аз вярвам в себе си. В моите способности да правя живота си достатъчно добър. Старая се да се развивам. Старая се да успявам да правя това, което искам, което считам за правилно. Този сайт е резултат от моя труд.
🙂

Фокусиране и въпроси

Желанията на един човек насочват неговите действия, но възможностите са много. Добре е да можем да се фокусираме върху тези възможни стъпки, които са изпълними и носят стойност днес.

Работата на човешкия ум е да си задава въпроси и да намира правилните, според него отговори, по пътя към сбъднатите желания и мечти. Трябва да преценяваме тези отговори и да се фокусираме върху извършването на онези стъпки, които са удачни днес и сега.

Ще отделите си няколко минути за лична среща с отговорите на следните въпроси:

  • Живея ли активно или се нося по течението?
  • Колко често имам страхове, притеснения, неувереност?
  • Разбирам ли се другите хора?
  • Често ли се случва да не знам какво да правя? За важните неща!
  • Как се чувствам? Добре или “Добре”?

Съжалявам, ако част от отговорите не ви харесват. 🙁 Това е временно. След няколко месеца може да сте по-зле, все така или по-добре.

Вашето развитие като личност зависи от външната среда, но зависи и от вас, от вашите желания, цели, мисли, решения и действия.

Румен Кръстев