За автора

Когато бях малък, аз четях списания Наука и техника и Космос. Там разказваха за интересни новости и постижения. Аз исках, когато порасна, и аз да създавам такива – нови неща, които да са полезни на хората. Четях, гледах и попивах, дори много неща лесно разбирах, но бях неуверен, трудно се разбирах с хората. Кроях планове, но повечето си останаха само мечти.

Но, знаетете ли какво? АЗ СИ ЗАПИСВАМ. Водя си дневници. Научих се да подреждам информацията по-добре. Научих се да си правя планове и да ги следвам.

Да, когато планът се срещне с реалността – често се оказва, че изобщо не става, че е поредния провал. Така е, провалите са част от живота. Аз се научих да бъда гъвкав. Да извличам полезното. Да не се ядосвам на *#&((%*. Научих се да правя необходимито заради моите цели и намерения. Научих се да се радвам на напредъка, както и на резултатите. Аз се научих да се развивам и да успявам.

През тази година аз ще празнувам 50 г. живот. Като малък си мислех, че 50 годишните са старци. Но днес – не. Аз станах инженер, имам семейство, деца, защитих дисертация, имам редовна работа и заплата, но искам още. Една част от моите мечти не могат да се реализират през официалната ми работа (сега – в Институт по механика – БАН) и затова регистрирах своя фирма – Институт за хората и промените (инхоп.бг, Institute for The People and Changes, In-PC.org), чрез която по-практически да мога да реализирам мечтите си.

Тук публикувах една поредица от учебни материали (курс) на тема “Личностно развитие и успех” (liraus.com; in-pc.org/liraus), защото искам да помагам на други хора да използват моите разбрания в тази област за да имат повече успехи.

В последно време се интересувам доста от интерент маркетинг и гледам какво предлагат по темата, нашумели напоследък гурута (треньори, ментори, коучове, всезнайковци).
В съответствие с последните тенденции в тази област реших, че по-често ще правя публикации тук и в социалните мрежи и ще наблегна повече на видео-постовете.

Повече за мен

Прочетете повече за този курс